Как да използвате видео реклама, за да разкажете историята на вашия бранд и да ангажирате аудиторията?

В търсене на иновативни и работещи начини за ангажиране на аудиторията на преден план излиза видео рекламата. Видео маркетингът може да е точно това, от което се нуждаете, за да разкажете историята на бранда си и той, заедно с продуктите и/или услугите му, да бъде забелязан.

Разбирането на видео рекламата и по-конкретно как да създавате видео съдържание, което да работи ефективно, е ключово. Става ли въпрос за видео дигитален маркетинг, правилното решение е да се доверите на опитна дигитална агенция. А сега нека разгледаме темата в повече детайли.

Защо видео реклама за бизнеса ви?

Видео съдържанието се възприема по-бързо, от който и да е друг формат, използван за реклама. По този начин успешно се създава връзка между компанията, която промотира бранд, продукт или услуга и аудиторията ѝ. Затова и видео рекламите имат много по-добра реализация.

Днес, когато технологиите са неразделна част от живота ни, а смартфоните са с нас навсякъде, кратките видеа се утвърждават като предпочитан формат за предаване на различни рекламни послания.

При стандартните реклами липсва динамика. Често са еднотипни и скучни. Трудно бихме могли да сравним кратката видео реклама с конвенционални печатни реклами, дигитални изображения и т.н.

С помощта на видеото можете да предадете емоции, да реализирате много по-силна интерация с потребителите. Оттук и да въздействате успешно върху клиентите си, привличайки и задържайки вниманието им.

Какво видео съдържание да използвате?

YouTube е най-популярният канал за видео съдържание като цяло. Не бива да пренебрегваме обаче силата на социалните мрежи. Видео форматите бързо станаха част от канали като Facebook и Instagram – платофирми, за които видеото беше нетипично преди появата и скоростното развитие на TikTok.

За да определите какъв тип видеа биха ангажирали аудиторията ви, то следва да я познавате добре. В този ред на мисли, ето някои от най-популярните типове видео съдържание, които работят:

  • Спорно видео съдържание – това са видеа, които карат хората да изберат определена страна. За този тип видеа е ключово да познавате своите клиенти и към какво се целите, в поротивен случаи рискувате да загубите интереса им;
  • Образователни видеа-реклами – този тип съдържание дава информативна стойност на зрителите. Обикновено те са са свързани, както с представяне на бранда, така и на неговите продукти и услуги. Образователните видеа следва да изхождат от тематиката на вашето продуктово портфолио. Може да показват гледната точка на експерти в областта, да засягат често срещани проблеми и да дават решения на същите;
  • Емоционално съдържание – тук се включва всяко видео съдържание, което влияе върху емоционалното състояние на зрителя. Обикновено тази емоция е свързана със смях, тъга, а дори и гняв. Целта му е да поддържа потребителя ангажиран максимално дълго време, като по този начин създава емоционална връзка;
  • Live видеа – видео включванията на живо са друг популярен формат, който може да генерира значителен трафик към страницата на вашия бранд в социалните мрежи. Функции за видео на живо поддържат най-популярните социални платформи днес – Facebook, TikTok, Instagram и т.н.
  • Story видеа – достъпни 24 часа от публикуването си, Story видеата отчитат значителен трафик и се радват на силен интерес сред потребителите, показват данните на много и различни проучвания. Немалка част от хората посещават социални мрежи като Instagram например, за да гледат story-та. Отличен начин са да достигнете до широка група от клиенти за кратко време.

На какво да обърнете внимание, когато ще създавате видео за бранда, продуктите и/или услугите си?

За да създадете качествено и ефективно видео съдържание, добре е да имате предвид следните съвети:

  • Дефинирайте цел – тя обикновено се формулира в маркетинговата стратегия за създаване на съдържание. Впоследствие цялата концепция на видеата и съдържателната им част се ръководи именно от голямата цел;
  • Обмислете добре сценария – важно е да имате указания и стъпки, през които да преминете в процеса по създаване на видеото. Става въпрос за т.нар. скрипт, списък със сцени или сценарий, по който да се ръководите;
  • Оптимизация за търсачките (SEO) – трябва да бъдат взети предвид ключовите думи и фрази, които следва да бъдат използвани, за да увеличите трафика по органичен начин;
  • Актьори и/или лица, които ще бъдат в кадър или зад кадър – тук визираме дикторски глас, които ще озвучи видеото и/или актьор, лице и/или модел, който ще представя бранда, стоките и услугите му. Важно е той да е добре запознат със сценария и целите, които рекламното видео има;
  • Подбор на музика за фон – наличието на музикален фон в клипа не е задължително, но пък добрата практика показва, че се представя добре. Музиката подлежи на внимателен подбор, в зависимост от концепцията на видеото, в коя платформа ще се реализира и други. В TikTok например, когато е възможно, е добре да заложите на музика, която е трендинг към дадения момент.

Ние от Metrix Digital сме агенция за дигитален маркетинг, която може да ви предложи широка гама от услуги, в т.ч. и за създаване и разпространение на видео маркетинг съдържание.

Metrix Digital

Агенция за дигитален маркетинг, специализирана в маркетинг на ефективността и постигане на възможно най -висока възвръщаемост на инвестициите за нашите партньори.
Ние можем да ви помогнем успешно да продадете вашия продукт онлайн, като обхванете всички съответни канали за изпълнение.

Искате ли екипът ни да се погрижи?

Свържете се с нас.

Искате ли екипът ни да се погрижи?

Разкажете ни за вашия бизнес още днес.